Brabantse politiek komt in actie voor Organon

De politiek en werkgevers in Noord-Brabant zijn eensgezind in hun mening dat Gedeputeerde Staten, premier Rutte en minister Maxime Verhagen meer moeten doen voor MSD, het voormalige Organon.

Zo zou de Amerikaanse ‘moeder’ Merck moeten worden aangespoord om de onderhandelingen te hervatten over de verkoop van een (deel van) de R&D-afdeling van Organon.

Provinciale Staten van Noord-Brabant hebben daarvoor eind vorige week unaniem een motie aangenomen. Daarin staat dat het kabinet er alles voor moet doen om Merck zo ver te krijgen de onderhandelingen weer te heropenen. Eerder kwam de  gemeenteraad van Oss met een vergelijkbare motie. De acties van de politiek om Merck in beweging te krijgen, worden gesteund door de Brabants-ZeeuwseWerkgeversvereniging.

Nadat de gesprekken over de overname van de afdeling onderzoek en ontwikkeling van Organon onverwachts afketste, kwamen de Raad van Comissarissen en de ondernemingsraad eerder al in actie. Ze spanden een kort geding aan dat voor komende vrijdag 4 maart op de rol staat.

Ondertussen zit de directie van Organon ook niet stil en wordt er gewerkt aan een plan B dat met name de werkgelegenheid van een deel van Merck Resarch Labs (MRL) veilig moet stellen.

Waar bent u werkzaam?

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

Lees ook:Organon ten prooi aan hoge winst per aandeel
Lees ook:Brief personeel Organon aan Merck
Lees ook:Overheid wilde meebetalen aan Organon
Lees ook:Banenbehoud Organon
Lees ook:Nieuwe eigenaar zou te veel aan Organon verdienen

2 reacties op “Brabantse politiek komt in actie voor Organon

  1. H.D.B. Go

    Het kabinet Rutte 1 werkt zich liever de naad uit de broek om de Amerikaanse industrie te helpen dan te zorgen dat werkgelegenheid in NL behouden blijft. Dat geflikvlooi over die verdomde JSF begint werkelijk bespottelijk te worden. En als er belangrijke zaken op de agenda staan die in het parlement besproken worden, schittert de Min. Pres. Mark Rutte door afwezigheid, wegens verplichtingen ergens anders. Dat heet delegeren. Immers de betrokken minister kan het zelf wel aan en de Min.Pres. gaat heerlijk zitten keuvelen op een naaikransje. Zo werkt dat.

      /  
  2. Haas

    ff die verkiezingen uitstellen want anders zijn ze aandacht weer kwijt na 2 maart.

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.