Categorie: "Energiebesparing"

Milieuverantwoord kleding stomen met vloeibare siliconen

Kleding stomen met biologisch afbreekbare vloeibare siliconen. Dat is niet alleen milieuvriendelijker, maar bespaart ook nog een flink op de energierekening. Zo’n 70 procent, schat Dennis de Beer, eigenaar van stomerij Panda in Voorburg die als een van de eerste stomerijen in Nederland met deze Green Earth techniek werkt.

Helft industrie is met duurzame innovaties bezig

De helft van het industriële MKB is bezig met duurzame innovaties. Daarmee doet de industrie het aanzienlijk beter dan het gemiddelde midden- en kleinbedrijf. Van alle MKB’ers is ruim eenderde bezig met de ontwikkeling van duurzame producten of diensten. Dat komt onder meer doordat meer dan de helft van de bedrijven merkt dat klanten steeds hogere eisen stellen aan duurzaam ondernemerschap.

Onderzoek Saxion stimuleert energiebesparing industrie

Te algemeen opgestelde energiescans terwijl industriële bedrijven maatwerk verwachten. En bespaartips die ook nog eens een terugeverdientijd van meer dan 10 jaar beslaan terwijl de meeste bedrijven alleen geïnteresseerd zijn in energiemaatregelen die binnen drie jaar geld opleveren. Het zijn redenen waarom de industrie goed bedoeld advies om energie te besparen vaak naast zich neer legt.

Heerlijk: CV op 30 en kraan open!

Zet jij de CV op 30 graden om het binnen lekker warm te hebben en de tuindeuren open voor de broodnodige frisse lucht? Nee, Richard de Mos van de PVV zou dat heel raar vinden. Hij verwijst het CO2-probleem naar het rijk der fabelen en zet zelfs nog eens de keukenkraan wijd openen om de luchtvochtigheid in het tropisch warme huis op peil te houden. Zie het item van PowNed. Oordeel zelf of het sarcastisch is bedoeld of een bloedserieuze verwerping van alles waar de milieubeweging voor staat.