Jeans krijgt tweede leven – filmpje

Op zoek naar een duurzaam bestaan stroopt de redactie van het IndustrieBlog het internet af om ideeën op te doen. Dat je afgedankte spijkerbroek achter de spouwmuur een tweede leven kan krijgen, wisten we al. Maar er is nu ook een dunnere versie voor achter de radiator.

Verder zijn er legio andere ideeën te bedenken om je oude spijkerbroek een nieuw leven te geven, variërend van schoenen, tassen tot en met een vloerkleed dat je eventueel tegen de muur kunt hangen als afwerking in plaats van verf of  behang.

Ook in de industrie wordt hergebruik van kleding steeds vaker grootschalig toegepast. Zo neemt een Italiaanse lingeriefabrikant oude BH’s terug om er isolatiemateriaal van te maken en recycelt de KLM oude uniformen tot platen waarvan bijvoorbeeld laptoptassen worden gemaakt.

En natuurlijk kan jeans altijd weer jeans worden en een spijkerbroek weer een spijkerbroek. Dutch Spirit gaat nieuwe jeans maken die deels bestaan uit fijngemalen oude spijkerbroeken. Er zijn zo’n 15.000 spijkerbroeken nodig om 10.000 nieuwe te maken. Dat vergt 80 procent minder water, 60 procent minder energie en 40 procent minder CO2.


Waar bent u werkzaam?

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

Lees ook:BH verwarmt huis
Lees ook:Pet jeans
Lees ook:Nederlandse bedrijven in Egypte werken weer
Lees ook:Vuvuzela wordt oorbel – filmpje
Lees ook:Weer een prijs voor Nederlandse waterboxx – filmpje

Eén reactie op “Jeans krijgt tweede leven – filmpje

  1. spijkerbroek

    Wat een mooie mannier om de 2e hands spijkerbroeken een nieuw leven te geven.
    Goed hoor!
    Karin

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.