Categorie: "Chemie"

Deel fabriek van 400 ton over water vervoerd (video)

Een 400 ton zwaar deel van een polyolenfabriek is over water vervoerd naar de Rotterdamse haven. Constructiebedrijf FB Group verscheept vanuit het Branbantse Heijningen in totaal vier delen die 20 meter lang zijn, 14 meter breed en 18 meter hoog. Mammoet is verantwoordelijk voor het rij- en hijswerk.

Gezocht: Miss Chemistry

Mijn vrouwelijke collega’s moesten wel heel even hun wenkbrauwen fronsen toen ze het bericht lazen: Miss Chemistry gezocht! De associatie met schaars geklede paraderende missen was niet de enige reden die deze reactie ontlokte.

Chemie oplossing voor duurzame ontwikkelingen (video)

Minister Maxime Verhagen heeft eind vorige maand de aftrap gegeven voor het door de VN uitgeroepen Jaar van de Chemie. Deze week werd in het kader daarvan een promotievideo uitgebracht ‘Chemistry: all about you’ die moet bijdragen aan het begrip dat de chemische industrie overal ter wereld oplossingen biedt voor duurzame ontwikkelingen.

D Day voor Organon dag later

Vandaag had het D Day moeten zijn voor MSD, het voormalige Organon. Na maanden van overleg had er meer bekend moeten worden over de toekomst van het farmaciebedrijf. Maar er is nog een dag langer nodig voordat het voor de medewerkers duidelijk wordt wat er gaat gebeuren.