Categorie: "Canada"

Mittal zelf wordt baas bestuur Baffinland

Nog voordat de overname van Baffinland door de gedoodverfde rivalen ArcelorMittal en Nunavit Iron een feit, is neemt Aditya Mittal het heft in handen. Hij is de zoon van de ‘grote baas’ Lakshmi Mitta en benoemd tot de nieuwe voorzitter van het bestuur van de ijzerertsdelver. CEO wordt Phil du Toit.

Na Draka Chinezen op herhaling bij Baffinland

Het lijkt wel of het verhaal zich herhaalt. Nadat Prysmian een bod had gedaan op Draka, kwam het Chinese Xinmao om de hoek kijken. Ook nu mengt zich een derde, Chinese, partij, in de overnamestrijd. Dit maal om het Canadese Baffinland, al is nog niet bekend wie er interesse in de ijzerertsfabrikant heeft. Dit melden meerdere media in het Canadese Ottawa.

Status quo ArcelorMittal in overname Baffinland

Is het stilte voor de storm of legt ArcelorMittal zich neer bij het hogere bod van Nunavit Iron Ore Acquisition? Dat laatste ligt niet voor de hand  omdat het grootste staalconcern ter wereld aast op een 100 procent-belang in de Canadese ijzererstfabrikant. Dat zou bijdragen aan de boogde doelstellingen om per jaar 100 miljoen ton ijzererts te produceren. Nu blijft de teller nu nog op de helft blijft steken.