Opvouwbare stoel spuitgieten – filmpje

Nog deze maand komt hij op de markt. De Fluxchair, een opvouwbare kunststof stoel die die simpelweg voor gebruik wordt opengeklapt en in elkaar gehaakt en daardoor superpraktisch is.

Het designobject weegt net iets meer dan vier kilo en kan met bijgeleverde haak makkelijk aan de muur worden weggehangen.

De stoel is oersterk en doorstond met glans alle TNO-tests. Het materiaal is polypropyleen, een taaie kunststof waarbij de vouwlijnen alleen maar sterker worden als de stoel vaak wordt gebruikt. En heel goed te recyclen.

Hoewel het voor de hand ligt. wordt de Fluxchair niet uit plaatmateriaal gestanst. De bedenkers hebben gekozen voor spuitgieten, dat is goedkoper en levert minder afval op.

Voor spuitgietbegrippen is de Fluxchair een héél groot object. De stoel wordt door een bedrijf in Leeuwarden in productie genomen.

Lees ook:Papieren tasje spuitgieten (video)
Lees ook:Niet betalen voor product, maar voor gebruik er van (video)
Lees ook:Water recycelt metaal – filmpje
Lees ook:Goedkoper en beter produceren door slimme materiaalkeuze
Lees ook:Kunstig Wikipedia – filmpje

Eén reactie op “Opvouwbare stoel spuitgieten – filmpje

  1. Roy

    Ik was op zoek naar nieuws over het ontstaan van deze stoel. Niet alleen stoelen, maar ook tafels en noem maar op. Wel gaaf dat een Nederlands bedrijf het zo bedacht heeft om zo’n stoel te produceren. Ze zitten trouwens wel goed, ik heb ze eens geprobeerd bij een neef uit Haarlem. Kunststof spuitgieten is inderdaad wat duurzamer, maar het lijkt mij ook wel een risico om een machine alleen op zo’n soort stoel te zetten, of valt dat wel mee?

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.