Helft besparen door ombouwen TL-verlichting (video)

TL-verlichting die de helft minder energie gebruikt. Met als bijkomend voordeel een lagere CO2-uitstoot  en minder afval. Dat kan met het ombouwen van bestaande TL-armatuur waarin een energiezuinige TL-buis wordt geplaatst, de T5.

De nieuwe lampen en elektronica die in de armaturen worden geplaatst, gaan twee tot drie keer langer mee en besparen, afhankelijk van de situatie, tot wel 52 procent energie.

t

De T5 is al te koop, maar wordt nog niet door alle bedrijven gebruikt omdat de buis niet in bestaande armatuur past. Dat moet anders kunnen, dachten Renzo Deurloo en compaan Martijn Hunteler die samen met drie anderen GreenFox opzetten dat de armaturen ombouwt.

Cradle to Cradle

Het ombouwproces gebeurt op basis van cradle to cradle. ‘We maken zoveel mogelijk gebruik van bestaande materialen, legt Deurloo uit. ‘Wat we van de oude armaturen niet mee nodig hebben, wordt gerecycld voor hergebruik.’

Het ombouwen van de armaturen gebeurt in sociale werkplaatsen. Behalve dat de productiekosten hierdoor lager zijn, biedt het ook werk aan mensen met afstand tot de arbeidsmarkt.

Deurloo vindt dat een essentiële pijler onder het duurzame bedrijfsprincipe van GreenFox. De sociale werkplaatsen zijn onze partners, benadrukt hij. ‘De relatie gaat wel wat verder dat het sec uitbesteden van werk. We bellen niet simpelweg met de mededeling dat er weer een paar duizend lampen aankomen die omgebouwd moeten worden. Nee, we trekken samen op en presenteren ons bij klanten bijvoorbeeld als één bedrijf.’

Duurzame verbinding

De betrokkenheid en bevlogenheid die veel duurzame ondernemers kenmerkt, is Deurloo niet aangeboren. Pas na een carrière in het vastgoed en op de beurs maakt hij de stap naar maatschappelijk verantwoord ondernemen. ‘Ik wilde doen wat ik echt leuk vindt.’

Nu hij de weg heeft gevonden, wil de GreenFox-eigenaar ook andere ondernemers daarbij helpen. Om die reden heeft hij zich aangesloten bij De Duurzame Verbinding, een initiatief in het kader van 7 Days of Inspiration waarbij bedrijven via een lokaal duurzaam netwerken de eerste stap kunnen zetten. De insteek is daarbij praktisch: met simpele adviezen, quick wins en waar mogelijk hands-on maatwerk kan investeren wat opleveren.

Martijn Hunteler van GreenFox is een van de sprekers op 3 maart, als De Duurzame Verbinding van start gaat.


Foto: GreenFox

Hoe duurzaam is uw bedrijf?

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

Lees ook:Duurzame verbinding gaat vanavond knallen
Lees ook:Quick wins voor MKB opstap naar duurzaamheid (video)
Lees ook:Duurzame krachtenbundeling MKB op 3 maart (video)
Lees ook:MKB maakt duurzame slag op 3 maart
Lees ook:Aan de slag met duurzaam verpakken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.