Duurzame krachtenbundeling MKB op 3 maart (video)

Vandaag is het D Day, de dag waar honderden mensen keihard voor hebben gewerkt. Vandaag is de eerste dag van 7 Days of Inspiration, een week waarin 90 initiatieven in 15 steden Nederland een beetje beter maken. En dat zonder geld, maar met sociale overwaarde: de inzet en medewerking van bevlogen mensen.

Onderdeel van @7di is De Duurzame Verbinding dat duurzaam ondernemen wil stimuleren door bedrijven die die stap al hebben gezet te koppelen aan ‘groene’ starters. Daarbij is de insteek praktisch: maatschappelijk verantwoord ondernemen kan de businesscase van bedrijven versterken door bijvoorbeeld kosten te verlagen of nieuwe marktkansen te creëren.

Komende donderdag 3 maart gaat de @DDVerbinding in acht steden van start, elk met de focus op een specifieke sector. In Den Haag zijn dat de productiebedrijven. Ondernemers zijn enthousiast, blijkt uit een toelichting van coördinator Alexander Prinsen. ‘Ze doen vooral mee vanwege de praktische aanpak van De Duurzame Verbinding. Door tips van collega’s die al wat langer met duurzaamheid bezig zijn, kunnen ze direct aan de slag. Quick wins zijn daarbij belangrijk. Wat kan ik morgen doen om overmorgen het eerste resultaat te boeken.’

Den Haag

In Den Haag staat op 3 maart onder meer So right So smart op het programma, een film over het leven van Ray Anderson, oprichter en CEO van Interface Inc, die uiteindelijk zijn missie wist te realiseren om door te groeien naar een bedrijf  met een zero footprint. Verder praten GreenFox en Desso over hun ervaringen met duurzaam ondernemen.

Aanmelden voor deelname in Den Haag kan nog via de website. Prinsen: ‘Wij nodigen bedrijven uit mee te doen die duurzaam willen ondernemen en op zoek zijn naar inspiratie, praktische voorbeelden en ervaringen van collega’s om een volgende stap te zetten. Zo kunnen we elkaar helpen en een netwerk creëren van gelijkgestemden.’


Hoe duurzaam is uw bedrijf?

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

Lees ook:Quick wins voor MKB opstap naar duurzaamheid (video)
Lees ook:MKB maakt duurzame slag op 3 maart
Lees ook:Duurzame verbinding gaat vanavond knallen
Lees ook:Aan de slag met duurzaam verpakken
Lees ook:Helft besparen door ombouwen TL-verlichting (video)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.