Overheid wilde meebetalen aan Organon

Vier dagen voordat Merck de stekker trok uit de onderhandelingen die MSD, het voormalige Organon, voerde met een serieuze overnamekandidaat werd bekend dat de overheid bereid was de deal belastingneutraal plaats te laten vinden.

Aangezien de activa op 500 miljoen euro worden gewaardeerd, zou dat betekenen dat de staat bereid is voor een bedrag van 125 miljoen euro aan belastinggeld weg te tikken.

Dit bleek eind vorige week tijdens het kort geding dat Organon had aangespannen tegen Merck. Advocaat Peter Wakkie van Organon eiste namens de Raad  van Commissarissen dat de Amerikaanse moeder Wakkie het overnamebod van een beursgenoteerde onderneming accepteert. Met deze kandidaat, waarvan de naam tijdens de rechtzitting niet werd genoemd, zou een accoord op hoofdlijnen getekend moeten worden. Deze overeenkomst is dan het uitgangspunt voor gesprekken over de definitieve verkoop.

Mocht de rechter dit niet toewijzen dan vordert Wakkie dat Merck terugkeert aan de onderhandelingstafel met als reden dat onderhandelingen zonder inbreng van de Organon-commissarissen zijn afgebroken.

De uitspraak is op 11 maart as. Ondertussen wordt er gewerkt aan een Plan B dat een deel van de banen op de afdeling R&D veilig moet stellen.

Waar bent u werkzaam?

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

Lees ook:Nieuwe eigenaar zou te veel aan Organon verdienen
Lees ook:Organon ten prooi aan hoge winst per aandeel
Lees ook:Demonstratie Organon-medewerkers (video)
Lees ook:Brabantse politiek komt in actie voor Organon
Lees ook:Merck moet bod op Organon accepteren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.