Banenbehoud Organon

Er gloort weer perspectief aan de horizon voor MSD, het voormalige Organon, nadat Mercks onverwachts de stekker uit de onderhandelingen had getrokken die hadden moeten leiden tot de overname van een (deel van) de afdeling R&D. Vandaag maakte Organon bekend dat er 475 banen behouden kunnen blijven van de in totaal 1030 arbeidsplaatsen die op de tocht staan.

t

Het Financieel Dagblad meldt vandaag dat Peter Kim, hoofd van Merck Research Labs (MRL) het groene licht heeft gegeven om plan B uit te werken. Het IndustrieBlog berichtte eerder al dat het plan, behalve door Kim, ook wordt gesteund door de Merck-topman Ken Frazier.

In Nederland en de Verenigde Staten is een team geformeerd dat het idee gaat uitwerken voor het opzetten van een nieuwe activiteit waarbij de kennis van MRL wordt gebruikt.

Vandaag is wat meer duidelijkheid over plan gekomen. Behalve dat er een nieuwe afdeling in Oss komt die zich richt op opkomende markten, gaat een groep van 15 onderzoekers Organon-onderdelen met betrekking tot women’s health ondersteunen. Of die activiteiten voor het ontwikkelcentrum behouden kunnen blijven, moet medio volgend jaar blijken.

De aankondiging van plan B komt een dag voordat het kort geding plaatsvindt dat de Raad van Commissarissen en de ondernemingsraad hebben aangespannen tegen Merck.

Het is onduidelijk of hiermee het kort geding van de baan is. Ook is niet bekend of het overnamevoorstel van biotechbedrijf Pantarhei definitief van tafel is.

Lees ook:Kort geding Organon niet van de baan
Lees ook:Overnamezoektocht Organon mocht geen succes worden
Lees ook:Plan B moet R&D Organon redden
Lees ook:Pantarhei geeft Organon nog niet op
Lees ook:Brief personeel Organon aan Merck

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.