Overnamezoektocht Organon mocht geen succes worden

Een slordige 700 miljoen US dollar. Zoveel zou het Merck kosten als de Amerikaanse moeder van MSD, het voormalige Organon, had ingestemd met de overname waarover het farmaciebedrijf in gesprek was.

Dat zou meer zijn dan de kosten van de structurele sanering die met name de R&D-afdeling zou treffen. Althans dat was het argument gisteren van de advocaat van Merck in de rechtbank gisteren waar het kort geding plaatsvond dat was aangespannen door de Raad van Commissarrissen en de ondernemingraad.

Zij vorderde dat de overnameonderhandelingen zouden worden voortgezet nadat Merck daar abrupt de stekker uit had getrokken. Gesprekken beëindigen met een serieuze geïnteresseerde zou tegen het convenant zijn dat Organon en Merck hadden ondertekend.

Plan B

Gisteren bleek dat de partijen dat anders interpreteerden. Volgens commissarissen en de ondernemingsraad zou eerst het adviescomité worden geraadpleegd. Merck stelde dat de uiteindelijke beslissing eenzijdig door het topmanagement van het farmaciebedrijf zou worden gemaakt.

Zo plotseling als dat Merck een streep door de onderhandelingen zette, zo snel is het bedrijf accoord gegaan met een Plan B dat onderzoek gaat doen naar een nieuwe afdeling in Oss die zich richt op opkomende markten.

Vakbondsman Jan Admiraal zei op 16 februari al ‘achteraf het gevoel te hebben dat de zoektocht naar een externe overnamekandidaat nooit een succes had mogen worden.’

Waar bent u werkzaam?

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

Lees ook:Brief personeel Organon aan Merck
Lees ook:Organon ten prooi aan hoge winst per aandeel
Lees ook:Merck verkoopt Organon toch niet (audio)
Lees ook:Overheid wilde meebetalen aan Organon
Lees ook:Nieuwe eigenaar zou te veel aan Organon verdienen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.