Woede en verbazing overheersen bij Organon

Verontwaardiging, verbazing en woede overheersen in Oss nu gisteren bekend is geworden dat MSD het voormalige Organon er niet in geslaagd is om een koper te vinden voor de R&D-activiteiten van het farmaciebedrijf.

Boosheid en teleurstelling hebben bij de werknemers van Organon toch wel de overhand. Achter de ramen van het kantoor zijn de woorden $chande twee keer opgehangen. ‘Bittere pil’, staat er op T-shirts die uit het raam zijn gehangen.

Om hun frustraties te uiten sloten veel personeelsleden zich spontaan aan bij de wekelijkse protestwandeling door het centrum van Oss.

Burgemeester Herman Klitsie van Oss noemt het besluit van Merck om MSD niet te verkopen aan een serieuze kandidaat een overweldigende schok voor de werknemers en de stad.

Minister Maxime Verhagen van Economische Zaken is teleurgesteld dat de gesprekken over een mogelijke overname van MSD niet tot resultaat hebben geleid. ‘Het is teleurstellend dat de onderhandelingen van MSD tot dusver geen resultaat hebben gehad en de onzekerheid voor de werknemers voortduurt’, aldus de minister gisteren.

De onderhandelaars die maandenlang spraken over de toekomst van Organon voelen zich belazerd. De naam van de potentiële koper van MSD noemt hij het ‘geheim van Oss’ maar dat er een prachtige deal lag staat volgens voorzitter Paul Brons van de raad van commissarissen buiten kijf.

De raad van commissarissen en de ondernemingsraad beginnen met de vakbonden een kort geding tegen Merck. Daarin wordt gevorderd dat Merck de onderhandeling afmaakt met een externe partij die zeer geinteresseerd was in een overname van de Nederlandse R&D-activiteiten van Organon.

Lees ook:Eis Organon deels ingewilligd
Lees ook:Rechter beslist over Organon
Lees ook:Brief personeel Organon aan Merck
Lees ook:Organon weet waarom onderhandelingen stuk liepen
Lees ook:Demonstratie Organon-medewerkers (video)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.