Rechter beslist over Organon

Het kan snel gaan in medialand. Was de redactie van het IndustrieBlog net van plan een bericht te schrijven dat Aspen, de grootste medicijnproducent van Afrika, ook interesse in Organon zou hebben. Wordt dat nieuws bijna op datzelfde moment al weer door nieuwe feiten achterhaald.

t

De gesprekken die MSD, het voormalige Organon, voerden over de overname van (delen) van de R&D blijken op niets te zijn uitgelopen nadat de Amerikaanse moeder Merck vandaag heeft laten weten zich niet te kunnen vinden in de partijen waarmee werd gepraat.

Daaronder zouden volgens insiders ook het Japanse Takeda zijn en sinds eind vorige week ook het Nederlandse biotechbedrijf Pantarhei Bioscience dat zelfs al financiers achter zich had.

Aanvankelijk zou gisteren de beslissing over de toekomst van Organon vallen, het uitstel heeft niet tot een oplossing geleid. Daarover zal een uitspraak van de rechter worden gevraagd.

De raad van commissarissen en de ondernemingsraad beginnen met de vakbonden een kort geding tegen Merck. Daarin wordt gevorderd dat Merck de onderhandeling afmaakt met een externe partij die zeer geinteresseerd was in een overname van de Nederlandse activiteiten van Organon.

Vorig jaar kondigde Merck aan zo’n 2175 banen te willen schrappen. Grofweg de helft daarvan komt te vervallen omdat de R&D-aciviteiten naar de Verenigde Staten worden verplaatst. De rest van de arbeidsplaatsen verdwijnt in de productie als gevolg van een efficientiëprogramma waarmee 30 procent op de kosten wordt bespaard.

In een reactie noemt minister Maxime Verhagen van Economische Zaken het ‘teleurstellend’ dat de onderhandelingen geen resultaat hebben en de onzekerheid voor de werknemers voortduurt. ‘Ik heb persoonlijk intensieve gesprekken gevoerd over mogelijkheden om kennis en werk voor Nederland te behouden’, aldus de bewindsman.

Waar bent u werkzaam?

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

Lees ook:Pantarhei geeft Organon nog niet op
Lees ook:Demonstratie Organon-medewerkers (video)
Lees ook:Plan B moet R&D Organon redden
Lees ook:Eis Organon deels ingewilligd
Lees ook:Eerste onderzoekers Organon elders aan de slag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.