Organon hoeft niet dicht – filmpje

Wie denkt dat MSD in Oss moet sluiten, zit op het verkeerde spoor. Zo veel blijkt inmiddels wel uit de toelichting van Monique Mols van MSD die zij naar aanleiding van eerdere berichten op het IndustrieBlog gaf over het voormalige Organon.

Daar waar de media consequent melding maken van een sluiting biedt zij opheldering omdat het een sanering betreft van ‘slechts’ 2175 arbeidsplaatsen.

Het feit dat grofweg de helft daarvan wordt geschrapt bij de R&D-afdeling heeft volgens Mols stof gegeven tot de berichtgeving over sluiting van MSD.

Maar de vorig jaar aangekondigde plannen om de R&D-activiteiten te verplaatsen, zullen niet tot een sluiting van de MSD-vestiging in Oss leiden. ‘Omdat die als productielokatie blijft bestaan’, vertelt Mols.

Ze begrijpt de verwarring wel omdat er recent ook ontslagen zijn aangekondigd. Maar die vallen, vertelt Mols, in de productie-afdelingen. ‘En zijn onderdeel van een efficientiëprogramma waarmee 30 procent op de kosten wordt bespaarden.’ (Zie filmpje, red.)

Dat staat los van de toekomst van de R&D van MSD. Daarover vindt volg volop overleg plaats. Naar verwachting is daar volgende maand meer over bekend.

De medewerkers weten niets over de voortgang, waaronder het overleg met het Japanse Takeda die net als Bayern interesse zou hebben getoond.

Wekelijks vraagt het personeel aandacht voor MSD door een wandeling door Oss te maken die steevast bij het gemeentehuis eindig. Vorige week werd dat voor de honderdste keer gedaan.


Waar bent u werkzaam?

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

Lees ook:Ontslagen Organon vallen mee – filmpje
Lees ook:Sanering Organon overbodig – filmpje
Lees ook:Ford verplaatst productie Mondeo naar Duitsland
Lees ook:Duurzame fabriek van de toekomst
Lees ook:Beslissing Organon nabij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.