Sanering Organon overbodig – filmpje

Elk bericht over MSD, het voormalige Organon staat in het teken van de mogelijke sluiting van de vestiging in Oss. Maar voor wie de berichten goed leest, is het de vraag of het zo ver zal komen.

Ten eerste omdat de Raad van Commissarissen nog steeds dwars ligt en ten tweede omdat het door moederbedrijf Mercks aangekondigde aantal ontslagen van 2175 volgens een verslag van Brabant 10 al bijna is bereikt (zie eerste filmpje).

Met het verlies van 375 banen dat vorige week bekend werd en waarover het IndustrieBlog al eerder berichtte, zou volgens Brabant 10 het totaal aantal geplande ontslagen van 2175 zo goed als zijn bereikt.

Volgens Omroep Brabant is deze ontslagronde echter onderdeel van een efficientiëprogramma waarmee 30 procent op de kosten moet worden bespaard en staan die ontslagen los van de plannen om Organon te sluiten (zie tweede filmpje).

De sluiting van Organon was soweiso al even van de baan omdat vorig jaar al was besloten om mogelijke alternatieven opnieuw te bekijken en voorstellen te onderzoeken op het gebied van onder meer werkgelegenheid, kennis, continuïteit en toekomstperspectieven.

Organon zou daarvoor tot eind vorig jaar hebben gekregen, maar die beslissing over de toekomst van Organon is nog tot volgende maand uitgesteld.


Waar bent u werkzaam?

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

Lees ook:Organon hoeft niet dicht – filmpje
Lees ook:Organon over Plan B geïnformeerd (audio)
Lees ook:Ontslagen Organon vallen mee – filmpje
Lees ook:Japanse interesse voor Organon
Lees ook:Tata Steel legt onderzoek efficiëntieslag stil

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.