Pantarhei geeft Organon nog niet op

Komende vrijdag, 4 maart, dient het kort geding dat de Raad van Commissarissen en de ondernemingsraad hebben aangespannen tegen het Merck. De eis is dat de Amerikaanse moeder van MSD, het voormalige Organon, de onderhandelingen weer heropent voor de overname van (een deel) van de R&D-afdeling.

Het Nederlandse biotechbedrijf Pantarhei Bioscience heeft een concreet overnamevoorstel ingediend dat, blijken en bericht vandaag in het Financieele Dagblad, in de Verenigde Staten puur om procedurele redenen niet is ingezien. Directeur Herjan Coelingh Bennink probeert druk te zetten op Merck om de onderhandelingen alsnog te openen.

Ook het Japanse Takeda zou interesse hebben. Het is niet bekend of dit de externe partij is die zeer geïnteresseerd is in een overname van onder meer de Nederlandse R&D-activiteiten van Organon en waarmee de onderhandelaars de gesprekken willen afmaken.

Merck heeft vorige maand ook al om onduidelijke redenen een overnameplan afgewezen van het Zuid-Afrikaanse Aspen, producent van patentloze medicijnen. Het plan van Panterhei is niet beoordeeld. Daarbij lijkt het bestuur in Amerika de onderhandelaars van Organon in Oss te hebben gepasseerd.

Waar bent u werkzaam?

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

Lees ook:Plan B moet R&D Organon redden
Lees ook:Woede en verbazing overheersen bij Organon
Lees ook:Demonstratie Organon-medewerkers (video)
Lees ook:Eis Organon deels ingewilligd
Lees ook:Nieuwe eigenaar zou te veel aan Organon verdienen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.