Nieuwe eigenaar zou te veel aan Organon verdienen

Te weinig garanties, zowel wat betreft werkgelegenheid als de levensvatbaarheid na de overname. Die argumenten waren volgens MSD, het voormalige Organon, legitieme redenen om de onderhandelingen te staken met een overnamekandidaat.

Dit blijkt uit een filmverslag van RTLZ van het kort geding dat eind vorige week plaatsvond, Daarin eiste de Raad van Commissarissen dat Merck het overnamebod van een beursgenoteerde onderneming accepteert (naar verluidt het Zuid-Afrikaanse Aspen, red.). Mocht de rechter dit afwijzen dan zou de Amerikaanse moeder terug moeten keren aan de onderhandelingstafel.

Aspen

Uit het verslag kan worden afgeleid waarom Merck heeft afgezien van verkoop van een (deel van) de R&D-afdeling van Organon. Uit de cijfers van Aspen die tijdens de gesprekken op tafel kwamen, bleek dat het Zuid-Afrikaanse bedrijf meer geld met de Organon-activiteiten zou kunnen verdienen dan Merck. Het is de vraag of de Amerikaanse farmagigant dat aan een sterke concurrent zou gunnen.

De advocaat noemde als ander argument dat de overname van Organon Merck 700 miljoen US dollar meer zou kosten dan een structurele sanering van het farmabedrijf uit Oss.

Vier dagen voordat Merck de stekker uit de onderhandelingen trok, bleek dat de overheid de overnamedeal belastingvrij zou willen laten plaatsvinden. Een bedrag van 125 miljoen euro aan belastinggeld zou dan worden weggetikt.

Waar bent u werkzaam?

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

Lees ook:Pantarhei geeft Organon nog niet op
Lees ook:Aspen weer bij Organon in beeld
Lees ook:Afketsen overname Organon bittere pil voor Verhagen
Lees ook:Eis Organon deels ingewilligd
Lees ook:Overheid wilde meebetalen aan Organon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.