Kabinet moet meer voor Organon doen

De vakbonden hebben gisteren het kabinet opgeroepen meer te doen voor MSD, het voormalige Organon. Zij deden dat tijdens een manifestatie die in Oss plaatsvond.

Al eerder klonken er stemmen vanuit de Tweede Kamer om een grotere kabinetsinspanning om MSD voor Oss te behouden. PvdA-vice-fractievoorzitter Mariëtte Hamer meent dat minister Maxime Verhagen (Economische Zaken) nog beter zijn best voor MSD moet doen.

De MSD-medewerkers protesteren gisteren tegen het afketsen van de onderhandelingen met een serieuze gegadigde die een (deel van) de R&D-activiteiten wilde overnemen.

De manifestatie, die werd gepresenteerd door oud-SP-voorman Jan Marijnissen, werd ook bezocht door vakbondbestuurders, Tweede Kamerleden, burgemeester Herman Klitsie en de Brabantse gedeputeerde Lily Jacobs. Hun aanwezigheid was niet alleen een blijk van waardering, maar ook bedoeld om het boze en bezorgde MSD-personeel een hart onder de riem te steken.

De werknemers zijn boos op de Amerikanse moeder Merck dat MSD niet wil verkopen maar het onderzoek naar Verenigde Staten wil halen. Daardoor zouden veel banen verloren gaan.

Waar bent u werkzaam?

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

Lees ook:Instelbare mal 2e bij Herman Wijffels Innovatieprijs
Lees ook:Randstad verdient niet alle aandacht
Lees ook:Minister Verhagen opent Jaar van de Chemie – filmpje
Lees ook:Mijlpaal protest Organon – filmpje
Lees ook:Hoog gehakt de bouw op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.