Stijging Duitse industriële productie

De industriële productie in Duitsland is in januari volgens verwachting gestegen.

De industriële productie nam op maandbasis met 1,8 procent toe en op jaarbasis met 12,5 procent. Dit blijkt cijfers van het Duitse ministerie van Economische Zaken.

De bekendmaking kwam op dezelfde dag dat de economische cijfers in Duitsland bekend werden. Daaruit werd duidelijk dat de economie bij de Oosterburen nog steeds in de lift zit. Naar verwachting wordt er het eerste kwartaal van dit jaar 0,4 procent geplust ten opzichte van dezelfde periode in 2010.

President Axel Weber van de Bundesbank is erg optimistisch over de Duitse economie, bleek tijdens de presentatie van de jaarcijfers over 2010. Al zal de groei van 3,6 procent van vorig jaar niet worden gehaald.

De Duitse economie zit onder meer in de lift door de groeiende vraag naar exportproducten. Behalve dat hierdoor nieuwe investeringen een push krijgen, heeft het ook positief effect op de werkgelegenheid en stimuleert het de consumptieve bestedingen.

De Duitse economie krijgt ook nog eens eens een boost door het lage renteniveau dat nu op één procent staat. Volgende maand komt daar verandering in als de Europese Centrale Bank de rente verhoogt.

De Nederlandse economie profiteert van de positieve ontwikkelingen in Duitsland. Elke 10 procent extra werkgelegenheidsgroei betekent dat 0,2 procent extra groei bij ons.

Lees ook:Export stuwt Duitse economie
Lees ook:Groei industriële productie terug op oude niveau
Lees ook:Stijging Duitse industriële productie
Lees ook:Nederland groeit in kielzog van Duitse economie
Lees ook:Nederland profiteert van Duitse groei

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.