Export stuwt Duitse economie

Het is crescendo met de Duitse economie. De economie bij de Oosterburen zit nog steeds in de lift. Naar verwachting wordt er het eerste kwartaal van dit jaar 0,4 procent geplust ten opzichte van dezelfde periode in 2010.

President Axel Weber van de Bundesbank is erg optimistisch over de Duitse economie, bleek tijdens de presentatie van de jaarcijfers over 2010. Al zal de groei van 3,6 procent van vorig jaar niet worden gehaald.

De Duitse economie zit onder meer in de lift door de groeiende vraag naar exportproducten. Behalve dat hierdoor nieuwe investeringen een push krijgen, heeft het ook positief effect op de werkgelegenheid en stimuleert het de consumptieve bestedingen.

De Duitse economie krijgt ook nog eens eens een boost door het lage renteniveau dat nu op een procent staat. Volgende maand komt daar verandering in als de Europese Centrale Bank de rente verhoogt.

De Nederlandse profiteert van de positieve ontwikkelingen in Duitsland. Elke 10 procent extra werkgelegenheidsgroei betekent dat 0,2 procent extra groei bij ons.

Lees ook:Stijging Duitse industriële productie
Lees ook:Duitse economie plust weer
Lees ook:Duitse industrie-orders in de lift
Lees ook:Industrie groeit: economie stokt
Lees ook:Nederland groeit in kielzog van Duitse economie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.