Chinese verkoop Inalfa zo goed als definitief

Het wachten is nog op toestemming van de Amerikaanse autoriteiten omdat Inalfa daar ook een vestiging heeft. Maar als die er is, is de producent van systemen voor (open) autodaken volledig in Chinese handen.

China is al accoord met de verkoop van Inalfa aan staatsbedrijf Beijing Hainachuan Automotive Parts Company (BHAP). Het machtige economische planningsbureau van China, de National Development and Reform Commission (NDRC), heeft de deal inmiddels goedgekeurd. Al had topman Marcel Schabos van Inalfa niet anders verwacht, meldt het Financieele Dagblad.

Fabrieken openen

Door de overname kan het bedrijf uit Venray sneller groeien. China is een belangrijke groeimarkt en is nu al de grootste automarkt ter wereld. Inalfa mikt daar voor 2020 op een omzetgroei van 40 tot 45 procent.  Om die groei op te kunnen vangen, opent de toeleverancier aan de automotive eind volgend jaar een nieuwe productiefaciliteit in Peking.

Er waren al plannen voor nieuwe fabrieken in Guangzhou en Chongqing, die zouden de komende twee jaar gebouwd moeten worden. Inalfa heeft hiervoor al orders binnen van grote automerken als Ford en Nissan.

De roofsystem-specialist heeft al een fabriek in Yantai. Schabos zei tegen het FD niet uit te sluiten dat er nog meer fabrieken bijkomen.

Lees ook:Chinese overname Inalfa vergroot entree tot enorme markt
Lees ook:Inalfa profiteert van opwaartse swing autofabrikanten
Lees ook:Grootste investering AkzoNobel in China ooit
Lees ook:Unilever investeert 100 miljoen in duurzame deo’s
Lees ook:Booming Chinese markt biedt Nederlandse bedrijven kansen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.