Booming Chinese markt biedt Nederlandse bedrijven kansen

Jaarlijks groeit de afzetmarkt in China net zo veel als de Nederlandse economie. Volgens minister Maxime Verhagen van Economische Zaken biedt dat bijna onbeperkte mogelijkheden voor Nederlandse bedrijven. ‘De Chinese markt biedt enorme kansen voor Nederlandse bedrijven,` aldus Verhagen.

De bewindsman zegt dit aan de vooravond van een bezoek aan Peking, Shanghai en Nanjing dat van 10 tot en met 13 mei plaatsvindt.

Het bezoek richt zich op de kansen voor Nederlandse ondernemers op de groeiende Chinese markt. Er reizen 44 Nederlandse ondernemers mee naar China. Verhagen heeft meerdere gesprekken met zijn Chinese collega’s, onder meer over handel, wederzijdse investeringen, landbouw en innovatie.

Duurzame energie

De meereizende bedrijven zijn voornamelijk actief op het gebied van duurzame energie en milieu, agrofood en landbouw, water en scheepsbouw. Zij krijgen in China de kans om nieuwe potentiële zakenpartners te ontmoeten. Dat gebeurt door middel van individuele gesprekken met Chinese bedrijven en de lokale overheid. Ook krijgen de ondernemers de kans zich te laten informeren over de recente ontwikkelingen op de Chinese markt.

In Peking (10 en 11 mei) heeft Verhagen onder meer een ontmoeting met vice-premier Hui Liangyu, vice-minister Gao Hucheng (Handel) en Han Changfu (Landbouw). Daarnaast is hij gastheer van een lunch met Chinese en Nederlandse bedrijven. Ook opent hij bijeenkomsten over duurzame energie, wederzijdse investeringen, landbouw en technologische samenwerking.

Philips

In Shanghai (12 en 13 mei) is Verhagen aanwezig bij een bijeenkomst over maatschappelijk verantwoord ondernemen, georganiseerd door Chinese multinationals. Ook bezoekt hij de Dutch Design Workspace, een instituut dat Nederlandse bedrijven in de creatieve industrie helpt voet aan Chinese grond te krijgen.

Daarnaast opent Verhagen in Shanghai een onderzoekscentrum voor LED-verlichting van Philips. In Nanjing legt Verhagen de eerste steen voor een nieuwe productielijn van chemiereus DSM.

Lees ook:Groene ondernemers bekritiseren beleid Verhagen
Lees ook:Draka accepteert bod, Chinezen vallen stil
Lees ook:Kansen voor machinebouw in China
Lees ook:NedCar moet het zelf doen
Lees ook:Rotterdam: gasrotonde voor Europa – filmpje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.