Chinese overname Inalfa vergroot entree tot enorme markt

Inalfa is in Chinese handen. Dat heeft het management bekend gemaakt. De nummer 2 in de wereld voor cabrio- en schuifdaken is overgenomen door het Chinese staatsbedrijf Beijing Hainachuan Automotive Parts Company (BHAP).

Inalfa krijgt daardoor toegang tot de snel groeiende Chinese markt. De Limburgse fabrikant van systeemdaken, die pas sinds 2006 in China actief is, wil nog voor 2020 40 tot 45 procent van de omzet in China realiseren.

t

Inalfa heeft sinds 2007 een fabriek in het Iantai. Voor 2012 en 2013 staan twee nieuwe faciliteiten in China gepland. Het Aziatische land heeft de grootste automarkt ter wereld, alle grote automerken investeren daarom flink in China. Voor BHAP biedt Inalfa ook mogelijkheden om markten buiten China te betreden, waaronder de Verenigde Staten en Europa.

Topman Marcel Schabos van Inalfa toonde zich verheugt over de overname. ‘Wil je versneld een sterke positie opbouwen in een ongelooflijk dynamische markt als China, dan kan dat alleen met een partij die er al een netwerk heeft.’

Volgens de Limburgse industriebank LIOF is de overname, voor zover bekend, een van de grootste Chinese investeringen in Nederland.

Lees ook:Chinese verkoop Inalfa zo goed als definitief
Lees ook:Inalfa profiteert van opwaartse swing autofabrikanten
Lees ook:Chinese samenwerking biedt perspectief
Lees ook:Xinmao geeft strijd om gefuseerde Prysmian/Draka niet op
Lees ook:Geen concurrerend bod op Draka

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.