Schuldencrisis brengt groei technologische industrie bijna tot stilstand

Een snelle oplossing van de schuldencrisis om daarmee het economisch tij te keren. Dat staat bovenaan het lijstje van gespreksonderwerpen die de FME graag in de Tweede Kamer behandeld zou willen zien.

De komende twee dagen staat in Den Haag de begroting van het ministerie van Economische Zaken Landbouw & Innovatie op de politieke agenda.

Namens de technologische industrie heeft de FME een aantal aandachtspunten naar de Kamerleden gestuurd. Dat de schuldencrisis daarvan de nummer 1 is, ligt voor de hand.

De financiële malaise is er de belangrijkste reden van dat de groei in de technologische industrie voor de tweede helft van dit jaar op 0,6 procent is blijven steken. Het eerste half jaar van 2011 was de groei nog 6,9 procent; 80 procent van de ondernemers wijdt dit aan de schuldencrisis.

De koepel van technologische bedrijven pleit er in de Den Haag dan ook voor om bij deze conjuncturele terugval geen nieuwe bezuinigingsronde af te kondigen.

Maxime Verhagen

De FME is optimistisch over het door het Kabinet ingezetten bedrijvenbeleid. Met name de nadruk die wordt gelegd op het verdienvermogen van de sector.  De ondernemersorganisatie vraagt de Tweede Kamer dan ook op de ingeslagen weg verder te gaan.

Minister Maxime Verhagen van Eocnomische Zaken maakte eerder bekend dat het kabinet ruim 700 miljoen euro meer besteedt aan onderzoek en innovatie dan in 2008. Dit bericht Engineers Online. In totaal wordt in 2015 bijna vier miljard euro geïnvesteerd in wetenschappelijk onderzoek en om de zoektocht naar nieuwe producten en diensten mogelijk te maken.

Het is volgens de bewindsman daarom absoluut een misverstand dat de topsectorenaanpak van het kabinet het einde van de ongebonden wetenschap inluidt.

Waar bent u werkzaam?

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

 

Lees ook:Eerste barstjes in kabinet-Rutte
Lees ook:Europese schuldencrisis zet industrie wereldwijd onder druk
Lees ook:Jan Kamminga: ‘Innovatie cruciaal’
Lees ook:Tegenvallende export: bescheiden groei industrie, economische groei komt tot stlstand
Lees ook:In de voetsporen van Beatrix

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.