Verhagen wil geld met kennis verdienen

In 2020 doordringen tot de Top 5 van de meest dynamische kenniseconomieën in de wereld. Die ambitie heeft minister Maxime Verhagen van Economische Zaken voor Nederland. Hij zei dit gisteren tijdens de opening van het universitaire jaar in Wageningen.

Daarvoor moeten de investeringen in kennis oplopen tot 2,5 procent van het nationaal product, stelde Verhagen. ‘En in 2015 wil ik al een half miljard euro in publiek-private initiatieven bereikt hebben.’ Volgens de bewindsman wordt deze ambitie alleen realiteit als alle kennis wordt gemobiliseerd. ‘Onze kennisbasis is goed. Maar we doen er te weinig mee. En dat is pure verspilling. Want kennis niet benutten, is geld, talent en kansen laten liggen’, aldus Verhagen.

Bedrijvenbeleid

Volgende week presenteert Verhagen het nieuwe bedrijvenbeleid van de regering dat ondernemerschap en innovatie zal stimuleren. ‘Dat beleid is er in essentie op gericht om onze toekomstige welvaart veilig te stellen. Dit doen we door de maatschappelijke uitdagingen van vandaag te verbinden met onze economische sterktes en onze uitmuntende kennisinfrastructuur. We zijn nu heel goed in het omzetten van publiek geld in excellente kennis. We willen nu ook heel goed worden in het omzetten van die kennis in geld.’

TechnologieBlog

Het TechnologieBlog meldt vandaag dat er een Centre of Excellence University Teaching en Engineering komt waarmee de universiteiten willen zorgen voor een betere binding met het bedrijfsleven. Het geld daarvoor is afkomstig van een extra bedrag van 33 miljoen euro dat staatssecretaris Zijlstra van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) beschikbaar heeft gesteld aan de drie technische universiteiten van Delft, Eindhoven en Twente.

Waar bent u werkzaam?

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

 

 

Lees ook:Minister Verhagen: ‘Geen subsidies meer rondgieteren’
Lees ook:D66 wil landbouwsubsidies gebruiken voor innovatie
Lees ook:Eerste barstjes in kabinet-Rutte
Lees ook:Verhagen verheugd over nieuwe R&D-lab Heinz
Lees ook:Onderzoek Saxion stimuleert energiebesparing industrie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.