Afvlakking industriële groei voorbode economische vertraging

In de industrie komt het bericht niet als een volslagen verrassing. Het nieuws van de Oeso dat we aan de vooravond staan van economische vertraging.

Het IndustrieBlog berichtte eerder al dat de inkoopmanagersindex, een graadmeter voor industriële groei, in Nederland, Duitsland en de Eurozone een afnemende bedrijvigheid laat zien.

De indices komen nog wel boven de 50, hetgeen nog steeds op een toename duidt, maar die industriële groei vlakt wel af. Vandaag werd bekend dat de Britse industriële groei krimpt.

Oeso

Ook de economisch opgaande lijn is minder stijl. De Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (Oeso) maakte gisteren bekend dat de meeste ontwikkelde landen een periode van economische vertraging tegemoet gaan. De kans neemt zelfs toe dat dat ook geldt voor de Verenigde Staten.

Op basis van de de samengestelde index van leidende indicatoren voor Oeso-landen blijkt dat we de economische piek achter ons hebben gelaten. De index daalde van 102,5 in mei naar 102,2 van 102,5 in juni.

De Oeso stelt per land een afzonderlijke index vast die is samengesteld uit een aantal voorspellende variabelen die zes maanden vooruit keerpunten in de economische cyclus signaleren. Een index boven de 100 wijst op toename van economische activiteit, een stand onder de 100 duidt op krimp.

Waar bent u werkzaam?

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

Lees ook:Weer meer orders voor industrie
Lees ook:Wereldeconomie gaat volgende ‘gevaarlijkere’ fase in
Lees ook:Producentenvertrouwen industrie neemt verder af
Lees ook:Productie industrie groei weer
Lees ook:Duitse industrie onverwachts in de lift

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.