HTC legt deel productie stil

HTC_One_IndustrieBlog Marguerite Tachet @B2BjournalistHTC heeft vanwege tegenvallen verkoopresultaten een deel van de productie stil gelegd.

Dit berichten meerdere media, waaronder de Gelderlander.

Een van de productielijnen is tijdelijk buiten gebruik gesteld, ontdekte bezoekende journalisten vanReuters. Daarmee zou een vijfde van de totale fabricage tijdelijk wegvallen.

Er zouden geen plannen zijn om fabrieken of gedeelten daarvan te sluiten, de productie gaat alleen omlaag als dat nodig is.

In een e-mail aan Reuters liet HTC weten dat ‘als er minder vraag is naar producten moet je minder produceren om de kosten te optimaliseren, maar als er meer vraag is moet je de productie ook weer activeren’.

Het persbureau wet van anonieme bronnen dat waarschijnlijk twee productielijnen worden samengevoegd. Dat zou de potentiële capaciteit van de fabriek terugbrengen met een miljoen telefoons per maand verminderen, tot een totaal van 2,5 miljoen in Taoyuan en 4,5 miljoen telefoons op andere productielocaties.

HTC zou overwegen de stilstaande productielijnen in zowel China als Taiwain te verkopen.

Blijkens uitspraken van HTC CEO Peter Chou tegen locale media sluit het bedrijf het afstoten van zijn fabrieken niet uit. HTC heeft nu nog eigen fabrieken, concurrenten als Apple ontwerpen eigen apparaten die vervolgens door derden worden gefabriceerd, zoals het bedrijf Foxconn.

Lees ook:Sony schroeft productie beeldsenoren op
Lees ook:Apple-fabrieken van Foxconn nemen nog steeds loopje met regels
Lees ook:NedCar start bouw productielijn voor Mini
Lees ook:VW bouwt 8 nieuwe fabrieken
Lees ook:Toshiba stopt productie LCD-TV’s in Japan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.