Update D Day voor NedCar: fabriek in Born dicht

Het wordt een spannende dag voor de werknemers van NedCar. Vanochtend zullen ze van directeur Joost Goovaarts horen of er voor de fabriek in Born nog een toekomst is. Dit meldt de Telegraaf.

Volgens het bericht in de krant staan er twee opties open. De eerste is dat eigenaar Mitsubishi alle productie in Limburg weghaalt. Dan zou de fabriek eind dit jaar de deuren sluiten. Tot die tijd blijven de Mitsubishi Colt en Outlander in productie.

De andere mogelijkheid is dat de Japanse moeder in Born een nieuw product gaat maken. Alhoewel dat laatste continuïteit garandeert, dan nog is het de vraag wat de gevolgen voor de werkgelegenheid zijn. Volgens de Telegraaf moet naar verwachting in dat geval de helft van het personeel naar huis.

Eerder meldde het IndustrieBlog al dat NedCar van Mitsubishi op zoek mocht naar nieuwe klanten. Als de fabriek sluit, is dat einde verhaal omdat er geen mensen meer zullen zijn om dat werk te doen.

Update

Inmiddels is bekend geworden dat het besluit over NedCar is gevallen en dat Mitsubishi in Nederland stopt met de productie van auto’s. De fabriek in Born gaat volgend jaar dicht, meldt de NOS.

Later vanochtend wordt het personeel ingelicht.

Lees ook:Verkoop NedCar zet Mitsubishi Motors op verlies
Lees ook:Status quo voor NedCar
Lees ook:Kans op doorstart NedCar
Lees ook:NedCar ontslaat bijna al het personeel
Lees ook:NedCar gaat Mini voor BMW maken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.