Opluchting overheerst bij NedCar

Blij zijn ze niet. De werknemers NedCar. Nu ze net voor de kerst te horen hebben gekregen dat er na eind 2012 (of eind 2016) de Mitsubishi Colt niet meer in Born gemaakt wordt.

Het Japanse moederbedrijf hevelt de productie over naar het goedkoper productieland Thailand.

Maar er is ook opluchting. Dat er een grote kans is dat NedCar overeind kan blijven. Er zouden in Zuid-Limburg dan auto’s van concurrerende merken geassembleerd moeten gaan worden in een zogeheten knock down fabriek.

Wiel Crins, werknemer en kaderlid van FNV Bondgenoten is teleurgesteld dat de Colt geen opvolger krijgt Maar ook opgelucht. ‘Mitsubishi wil NedCar voor Europa behouden op voorwaarde dat de fabriek wordt omgebouwd tot een concurrerende knock down faciliteit.’

Lees ook:NedCar gaat Mini voor BMW maken
Lees ook:Verkoop NedCar zet Mitsubishi Motors op verlies
Lees ook:Minister Verhagen vandaag bij NedCar
Lees ook:Belgische toestanden voor NedCar
Lees ook:NedCar langer open – filmpje

Eén reactie op “Opluchting overheerst bij NedCar

  1. R.Panhuyzen

    Tsja, good business is where you find it. Volgens mij zijn ze in Born al ruim 10 jaar bezig met afwachten hoe eigenaar Mitsubishi zal beschikken. Over een andere boeg gooien misschien? En het niet alleen over auto’s maken hebben, maar het wat breder trekken door ook in mobiliteitsoplossingen te denken?? Doen nog te weinig autofabrikanten. Een uitgelezen kans voor een ‘gecongesteerd land’ als het onze.

    Wat is de situatie in de autoindustrie?
    1. Overcapaciteit in de autofabricage. Genoeg fabrieken en genoeg meer van hetzelfde qua auto’s.
    2. Wil je iets betekenen, dan is het belangrijk om met iets nieuws te komen.

    Zelf met een goed plan komen zit uiteraard lekkerder aan de onderhandelingstafel. Meer betrokkenheid van de overheid kan welke investeerder dan ook extra houvast geven. En die overheid heeft er uit hoofde van mobiliteit alle reden toe.

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.