China stuwt staalprijs

Na ArcelorMittal maken nu ook andere bedrijven bekend hun staalprijzen te verhogen, waaronder de staalleveranciers ThyssenKrupp Materials Nederland, Reesink Staal, Breedveld Staal en Corus Vlietjonge.

Ook Van Leeuwen Buizen komt met een prijsverhoging van staal voor buizen en buisprofielen. Reden hiervoor is volgens het bedrijf de sterke stijging van de prijzen van grondstoffen voor staal op de wereldmarkt, onder meer ingegeven door de economische groei van met name China.

ArcelorMittal, waar komende maandag 17 januari 2011 balkstaal, stafstaal, strippen 30 euro per ton duurder wordt en warmgewalste bandplaten, kwarto platen, koudgewalste platen, thermisch verzinkte platen en elektrolytisch verzinkte platen 40 euro per ton, noemt een andere oorzaak. Volgens werelds grootste staalconcern zijn ook de overstromingen in Australië debet aan de prijsstijgingen.

Het IndustrieBlog meldde eerder al dat de staalprijzen pieken om de hogere kosten van de staalproductie te compenseren. Daarvoor krijgen bedrijven in de industrie nu de rekening gepresenteerd.

Waar bent u werkzaam?

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

Lees ook:Stijging staalprijzen nog niet in zicht
Lees ook:Staalprijzen blijven pieken
Lees ook:Industrie betaalt voor hogere kosten staalproducenten
Lees ook:Staalprijzen dalen
Lees ook:ArcelorMittal verhoogt staalprijzen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.