Duurzaam Appelsientje

Nog voor het jaar om is staan de eerste pakken Appelsientje in het supermarktschap in een duurzame kartonnen verpakking. Zo’n 90 procent van alle Appelsientje-verpakking is karton. De nieuwe verpakking krijgt een keurmerk zodat consumenten weten dat het deze duurzaam is.

Het sapmerk bijt daarmee de spits af. Later volgen ook Campina, Chocomel, Fristi, Optimel, Vifit, Goedemorgen!, Mona, Friesche Vlag koffiemelk en houdbare melk, Zuiver Zuivel, CoolBest, DubbelFrisss en Taksi. Eind volgens jaar moet de hele omschakeling een feit zijn.

Met deze overstap geeft het zuivelconcern verder invulling aan haar duurzaamheidsbeleid.

De duurzame verpakking voldoen aan het FSC-keurmerk (Forest Stewardship Council) en geeft de zekerheid dat het hout, dat als grondstof voor het papier wordt gebruikt, afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen.

Tetra Pak is een van de belangrijke leveranciers van de verpakkingen van FrieslandCampina. ‘De zichtbaarheid van het FSC-keurmerk op de merken van FrieslandCampina zal zeker bijdragen aan het bewustzijn onder consumenten’, aldus Magda Buelens van Tetra Pak Benelux.

Lees ook:Niet werkende Play station 4 krijgt illustere eretitel Blue Light of Death
Lees ook:Minister Verhagen toont te weinig lef!
Lees ook:Council Obama bestrijdt werkeloosheid (video)
Lees ook:Verpakking slaat brug naar bedrijfsleven
Lees ook:Groen plastic grootschalig beschikbaar

2 reacties op “Duurzaam Appelsientje

  1. Danny

    Dit zijn zeer mooie initiatieven om producten iets duurzamer te maken. De consument kan niet bij ieder product nadenken die hij of zij in het winkelwagentje stopt, dus de industrie moet haar verantwoordelijkheid nemen.

      /  
  2. c3 buro

    De verpakking zal wel duurzaam zijn, maar hoe “duurzaam” is het printen en het vervoer van deze verpakkingen naar de buurtsuup? is de verpakking echt de grootste boosdoener?

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.