Draka schrijft laatste cijfers in het zwart

Draka heeft het laatste jaar als zelfstandige onderneming met zwarte cijfers afgesloten. Mede door het marktherstel dat zich in 2010 inzette, heeft de kabelaar een verlies in winst omgebogen. De verwachting is dat de vraag ook dit jaar verder aantrekt.

Uit de voorlopige jaarcijfers die Draka vorige maand bekend maakte, bleek al dat de omzet met 18,5 procent was gestegen tot ruim 2,4 miljard euro. Dat behoeft wel enige nuancering. Bij een constante koperprijs zou de omzet maar met zes procent zijn gestegen tot 2,3 miljard euro. De nettowinst was vorig jaar een kleine vijf miljoen euro, tegen een netto verlies van 18 miljoen euro in 2009.

Draka gaat na de overname door Prysmian een een nieuwe fase in, zei topman Frank Dorjee bij de presentatie van de definitieve cijfers. ‘Samen zullen we een nieuwe leider zijn op de wereldwijde kabelmarkt en de nummer een in energie en telecom kabelsystemen. We kunnen nu dingen bereiken die we als alleen Draka of alleen Prysmian nooit zouden bereiken.’

Vorige week werd bekendgemaakt dat de overname van Draka door Prysmian nu definitief rond is. De overname door Prysmian legt Draka geen windeieren. Door de positieve koersontwikkeling van de Italiaanse moeder zit de kabelaar goed in de lift. Topman van Prysmian wil Draka zo snel mogelijk van de beurs halen en de twee bedrijven integreren.

Lees ook:Xinmao jokte over Draka
Lees ook:Geen concurrerend bod op Draka
Lees ook:Prysmian-deal Draka bijna rond
Lees ook:Prysmian blijft Draka-aandelen scoren
Lees ook:Omzet en winst Philips stijgen 2e kwartaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.