Prysmian-deal Draka bijna rond

De overname van Draka door Prysmian is goed als rond. Naar verwachting geeft de Europese Commissie daarvoor komende woensdag onvoorwaardelijke toestemming.

Vandaag werd ook bekend dat Prysmian het bod op Draka gestand doet. De Italiaanse kabelaar meldde eind vorige week dat ruim 90 procent van de uitstaande aandelen Draka zijn aangemeld.

t

De overname door Prysmian legt Draka geen windeieren. Door de positieve koersontwikkeling van de Italiaanse ‘moeder’ zit de kabelaar goed in de lift. Het Draka-aandeel steeg afgelopen vrijdag tot 18,40 euro. Ten tijde van de lancering van het bod van Prysmian was dat nog 17,20 euro.

Topman Valerio Battista van Prysmian wil Draka zo snel mogelijk van de beurs halen en de bedrijven integreren. Vanwege synergievoordelen verwacht hij dat de overname Prysmian op korte termijn 100 miljoen euro oplevert.

Behalve Prysmian toonden eerder ook Nexans en Xinmao in Draka interesse. De Chinezen en Italianen waren zelfs een tijd nog in een felle overnamestrijd met Prysmian gewikkeld. Pas later werd bekend dat Xinmao niet in staat is geweest om het bod daadwerkelijk op de Nederlandse kabelaar uit te kunnen brengen, ontdekte het Financieele Dagblad.

Een laatste mogelijke financier was eind december al afgehaakt. Desalniettemin wachtte de Chinezen nog acht dagen voordat ze hun bod introkken terwijl beleggers er van uitgingen dat het bod van Xinmao een reële kans maakte.

Waar bent u werkzaam?

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

Lees ook:Xinmao jokte over Draka
Lees ook:Draka in de lift
Lees ook:Strijd om Draka gestreden
Lees ook:Geen concurrerend bod op Draka
Lees ook:Vijandig bod op Draka redt Chinezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.