Overname Draka nu officieel

Zoals de redactie van het IndustrieBlog eerder deze week al berichtte, is de Europese Commissie accoord met de overname van Draka door het Italiaanse Prysmian. Dat is gisteren officieel bekend gemaakt.

Volgens de commissie druist de overname niet in tegen de Europese concurrentieregels.

Prysmian lanceerde begin januari een bod van 17,20 euro per aandeel Draka dat mede door de positieve koersontwikkeling van de Italiaanse ‘moeder’ van de week hoger uit kwam: op 18,40 per aandeel en vandaag op 18,73 opende.

Xinmao, dat aanvankelijk ook in de race was om Draka over te nemen, werd eerder door Brussel kritisch gevolgd. Nadat Euro-commissaris voor Industrie, Antonio Tajani, met een waarschuwing kwam, sprak hij ook met de Franse minister van industrie, Eric Besson, over de Nederlandse kabelaar. Het Chinese concern is inmiddels uit zicht verdwenen.

Prysmian en Draka zijn beide wereldwijd actief in de ontwikkeling, productie, levering en installatie van kabels voor de energie- en telecommunicatiesector.

Waar bent u werkzaam?

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

Lees ook:Geen hoger bod op Draka
Lees ook:Draka wordt politiek issue
Lees ook:Draka geen onderwerp van gesprek
Lees ook:Prysmian-deal Draka bijna rond
Lees ook:Prysmian blijft Draka-aandelen scoren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.