Categorie: "Arbeidsmarkt"

Tence Inzetbureau sterk in flexibel werk

Ambitieus, loyaal aan de werkgever en flexibel. Daarmee kan gemiddeld een medewerker op LBO- en MBO-niveau worden getypeerd. Dit wordt duidelijk uit een toelichting van Paul van Bree, directeur van Tence Inzetbureau, gespecialiseerd in het op maatgesneden inzetten van flexcollega’s in industriële en technische sectoren.

Personeel dat flexibel werkt in de industrie, productie, logistiek en transport, zijn echte doeners die bereid zijn hard te werken om hun toekomst veilig te stellen’, concludeert hij op basis van eigen onderzoek onder een kleine 1.300 werkenden.

Blijvend tekort aan technici dreigt

In een aantal regio’s dreigen hele techniekafdelingen van scholen te verdwijnen. Dat is de verwachting als de terugloop van leerlingen in het techniekonderwijs geen halt wordt toegeroepen. Werkgevers vrezen voor de toekomst van het technische vmbo. Reden waarom ze vandaag in Den Haag aan de bel trokken.

Council Obama bestrijdt werkeloosheid (video)

De Amerikaanse president Barack Obama laat geen mogelijkheid onbenut om de problemen in de Verenigde Staten aan te pakken. Een van zijn laatste wapenfeiten is dat hij de The Council on Jobs and Competitivenessin in het leven heeft geroepen om de hoge werkeloosheid in de VS tegen te gaan.