Daf verhoogt productie weer

De Daf-vestiging in Eindhoven gaat alle motoren leveren aan de Braziliaanse vestiging van de vrachtwagenfabrikant. De nieuwe Daf-fabriek in Brazilië is eind 2012 of begin 2013 operationeel.

Lokatie en productiecapaciteit zijn nog niet bekend gemaakt, blijkt uit een opmerking van Daf-topman Harrie Schippers tegenover het Eindhovens Dagblad. Maar de fabriek zal zeker niet groter zijn dan die in Eindhoven.

Vorig jaar zijn er bij Daf 11 duizend meer vrachtwagen van de band gerold dan in het crisisjaar 2009 toen de productie op 22 duizend trucks bleef steken. Dat is altijd nog aanzienlijk minder dan het topjaar 2008 toen de productie op 65 duizend uitkwam.

Afgelopen jaar is de productiecapaciteit gefaseerd opgeschaald nadat het vanaf juni orders regenden. Nu worden er 146 vrachtwagens per dag gemaakt, volgend maand wordt dat aantal nog eens tot 164 opgetrokken.

Lees ook:Daf-moeder boekt winst
Lees ook:Groeiend marktaandeel DAF, ondanks crisis
Lees ook:Omzetgroei DAF Trucks
Lees ook:DAF gaat weer meer produceren
Lees ook:Geld verdienen? DAF zoekt nog personeel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.