Draka in de lift

De overname door Prysmian legt Draka geen windeieren. Door de positieve koersontwikkeling van de Italiaanse ‘moeder’ zit de kabelaar goed in de lift.

Het Draka-aandeel steeg tot 18,40 euro. Ten tijde van de lancering van het bod van Prysmian was dat nog 17,20 euro. Dit bericht de Telegraaf vanmorgen. Prysmian meldde voorbeurs dat ruim 90 procent van de uitstaande aandelen Draka zijn aangemeld. Het Italiaanse kabelbedrijf maakt pas op dinsdag 8 februari bekend of het zijn bod gestand doet.

Xinmao, dat ook een bod op Draka uitbracht, is inmiddels helemaal uit zicht verdwenen. De kans dat het Chinese concern nog een bod doet is hoogst onwaarschijnlijk nu is gebleken dat Xinmao al niet in staat was om het eerste bod daadwerkelijk op Draka uit te kunnen brengen. Een laatst mogelijke financier was al eind december afgehaakt. Desalniettemin wachtte de Chinezen nog acht dagen voordat ze hun bod introkken terwijl beleggers er van uitgingen dat het bod van Xinmao een reële kans maakte.

Waar bent u werkzaam?

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

Lees ook:Prysmian-deal Draka bijna rond
Lees ook:Strijd om Draka gestreden
Lees ook:Xinmao jokte over Draka
Lees ook:Overname Draka nu officieel
Lees ook:Xinmao geeft strijd om gefuseerde Prysmian/Draka niet op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.