Overname Draka levert Prysmian 100 miljoen op

Nog maar nauwelijks heeft Prysmian het bod op Draka officieel gelanceerd of de topman van de Italiaanse kabelaar, Valerio Battista, praat al over de integratie van de bedrijven. Als het aan hem ligt houdt Prysmian daar de vaart in. Battista wil het ondernemingsplan in de eerste 100 dagen rond hebben. Dit blijkt uit een interview met de Il Sole 24 ore.

De topman gaat er van uit dat de synergievoordelen van de Draka-overname minimaal 100 euro per jaar opleveren. Ook Veronika Teunissen, bestuurder van FNV Bondgenoten, spreekt van een meerwaarde, zei ze eerder tegen het IndustrieBlog. Volgens haar vullen met name in Noord-Europa Draka en Prysmian elkaar goed aan. ‘Samengaan biedt daarom eerder voordelen dan dat we voor werkgelegenheid moeten vrezen.’

Xinmao heeft zich inmiddels – als gevolg van tijdsdruk – teruggetrokken. De Prysmian-topman zei in het interview dat het Chinese bedrijf te klein is voor een overname van een dergelijke omvang.

Lees ook:Xinmao aast op gefuseerde Draka/Prysmian – breaking
Lees ook:Xinmao geeft strijd om gefuseerde Prysmian/Draka niet op
Lees ook:Prysmian-deal Draka bijna rond
Lees ook:Geen hoger bod op Draka
Lees ook:Prysmian bespaart meer kosten door overname Draka dan verwacht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.