Xinmao jokte over Draka

De aandeelhouders van het Italiaanse Prysmian hebben gisteren hun goedkeuring verleend aan een kapitaalverhoging om daarmee de overname van de Nederlandse kabelaar Draka af te kunnen ronden.

Prysmian gaat 32 miljoen nieuwe gewone aandelen uitgeven. Daarmee wordt het contante deel aangevuld van het bod dat in totaal om een bedrag van 420 miljoen gaat.

De overname levert Prysmian op korte termijn 100 miljoen euro op. Vorige week werd bekend dat Draka 2010 in zwarte cijfers schreef, er werd een winst van vijf miljoen euro gemaakt terwijl het jaar eerder nog een verlies werd genoteerd.

Gisteren werd ook bekend dat het Chinese Xinmao, dat in een felle overnamestrijd met Prysmian was gewikkeld, niet in staat is geweest om het bod daadwerkelijk op Draka uit te kunnen brengen. Het Financieele Dagblad ontdekte dat een laatste mogelijke financier eind december afgehaakt. Desalniettemin wachtte de Chinezen nog acht dagen voordat ze hun bod introkken terwijl beleggers er van uitgingen dat het bod van Xinmao een reële kans maakte.

Hiermee is het zeer aannemelijk dat de geruchten zijn ontkracht dat Xinmao op het gefuseerde Prysmian/Draka zou azen.

Waar bent u werkzaam?

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

Lees ook:Prysmian-deal Draka bijna rond
Lees ook:Draka in de lift
Lees ook:Strijd om Draka gestreden
Lees ook:Geen concurrerend bod op Draka
Lees ook:Xinmao geeft strijd om gefuseerde Prysmian/Draka niet op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.