Ontslagen Organon vallen mee – filmpje

Je kan je afvragen of het een pleister op de wonde is, de mededeling dat er bij MSD in Oss minder ontslagen vallen dan verwacht. Gezien het feit dat de kans groot is dat het voormalige Organon de deuren moet sluiten. Moeder Merck zal naar verwachting hooguit een klein deel van de boedel van de succesvolle fabrikant van de ‘pil’ doorverkopen.’

Desalniettemin wordt er ondertussen gewerkt aan een efficientiëprogramma waarmee 30 procent op de kosten moet worden bespaard. Door die ingreep zouden aanvankelijk 775 medewerkers hun baan verliezen. Omdat tijdelijke contracten niet zijn verlengd, er minder uitzendkrachten zijn en vacatures minimaal zijn ingevuld, hoeft MSD bij de productieafdeling minder mensen gedwongen op straat te zetten. Het aantal ontslagen zal daarmee op 375 komen.

Volgende maand valt het besluit over de toekomst van oud-Organon. De medewerkers zijn nog steeds in het ongewisse over de besprekingen daarover, waaronder het overleg met mogelijke overnamekandidaten van een deel van de boedel. Behalve het Japanse Takeda zou Bayern interesse hebben getoond.

Wekelijks vraagt het personeel aandacht voor Organon door een wandeling door Oss te maken die steevast bij het gemeentehuis eindig. Vorige week werd dat voor de honderdste keer gedaan.

Waar bent u werkzaam?

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

Lees ook:Onzekerheid troef bij Organon
Lees ook:Sanering Organon overbodig – filmpje
Lees ook:Organon hoeft niet dicht – filmpje
Lees ook:Organon ten prooi aan hoge winst per aandeel
Lees ook:Nieuwe ontslagronde Organon

6 reacties op “Ontslagen Organon vallen mee – filmpje

  1. Joke Hoogland

    Hallo lezers,

    Van 1994 tot en met 2009 heb ik bij Akzo Nobel gewerkt, eerst bij Organon Teknika te Boxtel, door een reorganisatie daar kwam ik bij Organon in Oss terecht. Ik had het daar erg naar mijn zin,ben nog steeds met Organon bezig, ben al bijna 2 jaar thuis, maar ik heb nog goed contact met mijn collega’s. Toch hoor ik daar niet meer thuis en dat doet nog steeds wel pijn. Loslaten is moeilijk, zeker als je liever gisteren nog terug gaat. Mijn ex-collega’s zitten nog steeds in grote onzekerheid sinds de overname door MSD.
    Ik leef met ze mee, meer kan ik niet doen. Ik vind het wel heel erg dat zo’n prachtig bedrijf, met heel veel kennis stukje bij beetje om zeep wordt geholpen, althans zo zie ik het.
    Ik hoop voor alle mensen die bij MSD werkzaam zijn, dat het goed en
    bevredigend voor hen afloopt. Ik heb echter mijn twijfels hierover.
    Denk uiteiendelijk dat er banen behouden blijven, maar een deel toch zal moeten vertrekken. Kan alleen maar hopen dat het beter dan dat afloopt.
    Ik hoop dat ik ook nog eens een leuke baan vind, ik was daar Sr.Biotechnician (art.12).Mijn werk was mijn hobby en ik ging elke
    dag met plezier naar mijn werk. Ik ben nu 54 jaar en merk dat mijn
    leeftijd toch wel een probleem is voor werkgevers.
    Er moet toch wel het e.e.a. veranderen in de politiek,op RTLZ nieuws
    hoorde ik recentelijk dat mmensen van boven de 45 jaar nauwelijks meer aan het werk komen, ik wist dat al veel eerder en dacht”zijn ze er eindelijk achter”…..Helaas zitten we nog steeds in die recessie…..Ik wi ldolgraag werk in mijn eigen vakgebied, liefst
    Utrecht en omgeving, de Bilt, Bilthoven.

      /  
  2. Marguerite Tachet

    Dag Joke, dank je wel voor je reactie, ik zag een item op Omroep Brabant dat Philips in Eindhoven 300 mensen zoekt, waaronder ingenieurs, misschien kan je het eens bekijken, de vacatures schijnen ook op de Organon-site te staan, sterkte en succes.

      /  
  3. Joke Hoogland

    Beetje laat, niet gezien jouw reactie.
    In ieder geval hartelijk dank daarvoor.
    Eindhoven is wel een beetje ver weg….
    Ik woon in Arnhem….
    Dag Marguerite

    groet Joke

      /  
  4. Jacques Peters

    Gratis stage en werkzoekende service VOOR ONDERZOEKERS EN HBO OPGELEIDEN.

      /  
  5. Marguerite Tachet

    @Jacques, bedankt voor de tip, misschien iets voor Joke?

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.