Nieuwe ontslagronde Organon

Natuurlijk wisten ze het al, de medewerkers van MSD – het voormalige Organon. Maar toch kwam de brief nog als een donderslag bij heldere hemel met daarin de mededeling dat 175 personeelsleden van de productieafdeling boventallig zijn geworden.

In concreto houdt dit in dat ze tussen juni van dit jaar en september zonder baan zijn. Er zijn wel minder ontslagen gevallen dan eerder de bedoeling was. Dit komt omdat er al mensen zijn afgevloeid waarvan het contract niet is verlengd en er meer werk is.

De zijn onderdeel van een efficientiëprogramma waarmee 30 procent op de kosten wordt bespaard. In het kader daarvan kwamen er al eerder medewerkers op straat te staan.

De mededeling komt juist nu moederbedrijf Merck van de voorzieningenrechter te horen heeft gekregen dat  het besluit om niet verder te onderhandelen met een overnamekandidaat alsnog ter advies moet worden voorgelegd aan Raad van Commissarissen, ondernemingsraad en vakbonden. Dit was de uitspraak van een kort geding dat de commissarissen hadden aangespannen. De eis om om op het overnamebod in te gaan, werd afgewezen.

Met de rechterlijke uitspraak is Plan B voorlopig van de baan. Daarmee zou Organon – met toestemmig van Merck – met name de werkgelegenheid van een deel van Merck Resarch Labs (MRL) veilig willen stellen.

Voor zover bekend is het Zuid-Afrikaanse Aspen weer in beeld. Naar alle waarschijnlijk is het farmabedrijf de kandidaat die (een deel van) Organon had willen overnemen.

Lees ook:Eis Organon deels ingewilligd
Lees ook:Merck moet bod op Organon accepteren
Lees ook:Aspen weer bij Organon in beeld
Lees ook:Organon weet waarom onderhandelingen stuk liepen
Lees ook:Overheid wilde meebetalen aan Organon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.