Personeelstekort zet productiviteit onder druk – filmpje

Zelfs als iedereen met een technische opleiding kiest voor een baan in de techniek, dan nog hikt Nederland in 2014 tegen een tekort van 63.3000 techneuten aan. De cijfers die Jos Kleiboer, voorzitter van TechniekTalent.nu ons voorspiegelt zijn enorm.

Recente cijfers geven aan dat binnen nu en drie jaar vanwege de vergrijzing 17 procent van de bestaande technische werknemers moet worden vervangen.

TechniekTalent gaat daarom alle zeilen bijzetten en stelt de komende vijf jaar ruim 30 miljoen euro beschikbaar om het tekort aan technici aan te pakken.

En er moet echt wat gebeuren. De situatie driegt namelijk volgens Kleiboer dat bedrijven onvoldoende goed geschoolde werknemers hebben om hun productiviteit in stand te houden. In een aantal sectoren doen die tekorten zich nu al voor.

Ook kan de krapte op de arbeidsmarkt grote gevolgen hebben voor de loonkosten. ‘Zo’n situatie willen we voorkomen’, benadrukt hij. We hopen dat andere partijen, zoals de overheid, ons initiatief in woord en gebaar zullen ondersteunen. Met maar één doel: voorkomen dat het technisch bedrijfsleven en daarmee de Nederlandse economie onder druk komt te staan door een tekort aan vakkrachten.’

Lees ook:Werk aan de winkel
Lees ook:Vrouw in de bouw
Lees ook:Blijvend tekort aan technici dreigt
Lees ook:50plussers aan de bak
Lees ook:Situatie Japan treft NedCar (nog) niet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.