Vrouw in de bouw

Ik zal er nooit aan wennen. Al zou dat ondertussen wel moeten omdat ik al sinds jaar en dag werkzaam ben in een mannenwereld.

Maar zelfs nu sommige technische opleidingen meer vrouwelijke studenten binnen de poort krijgen dan jongemannen, blijven we het maar hebben over specifieke mannenberoepen. Ook al zijn er inmiddels legio sectoren waar mannen al lang het alleen recht niet meer hebben, zoals in het transport, onderhoud of in de bouw.

Dat schoot zo maar even door mijn hoofd toen ik dit artikel las. Deze dameskledinglijn is bestemd voor vrouwen in ‘mannenberoepen.’ Maar is wel zo ontwikkeld dat het verschil tussen de sexe niet al te veel in de kleding wordt benadrukt. Al wordt er wel gesproken over een geslachtsgerelateerd onderscheid en een typische vrouwelijk signatuur wat betreft kleur, snit en uitvoering.

Terwijl een Belgische wederverkoper de verschillen juist benadrukt.  Het blijft schijnbaar moeilijk: vrouwen in een mannenwereld. Alhoewel ik me er nog steeds als een vis in het water voel.

Lees ook:Gezocht: Miss Chemistry
Lees ook:ADV: Engelbert Strauss B.V.
Lees ook:Hoog gehakt de bouw op
Lees ook:Milieuverantwoord kleding stomen met vloeibare siliconen
Lees ook:Na Draka Chinezen op herhaling bij Baffinland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.