Aziatische toeleveranciers op scherp voor productie iPad3

Aziatische toeleveranciers van componenten en beeldschermen en de assemblagepartners van Apple zijn in de hoogste staat van paraatheid. Dit meldt de Wall Street Journal.

Toeleveranciers hebben al onderdelen geleverd voor een test van de iPad3, als die slaagt komt de massaproductie op gang en komt de nieuwste Appel-tablet het eerste kwartaal volgend jaar op de markt. Dat zou nauwelijks een jaar later zijn dan de lancering van de voorganger, de iPad2.

Volgens een bron van de Amerikaanse zakenkrant, een componentenleverancier, zijn er al bestellingen gedaan voor de productie van een slordige 1,5 miljoen iPads3.

Investering in Sharp

Eerder deze week werd bekend dat de techgigant wil investeren in een fabriek van het Japanse elektronicaconcern Sharp om daarmee verzekerd te zijn van de leveringen van lcd-schermen voor iPhones en iPads.

Door uitbreiding van het leveranciersbestand zou Apple zich indekken tegen eventueel wegvallende van productie, bijvoorbeeld bij Samsung waarmee nu nog een fikse patentoorlog wordt gevoerd.

Apple wil met een snelle lancering van de iPad3 de concurrentie voorblijven. De verwachting is dat andere tabletmerken volgend jaar hun slag slaan en de achterstand op de iPad flink kleiner maken. Analisten voorspellen een gezamenlijke groei van alle leveranciers van 134 procent. Apple’s groei wordt volgend jaar op 55 procent becijferd, meldde het TechnologieBlog eerder al.

Bent u een gadget freak?

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

 

 

Lees ook:Productieproblemen iPad mini 2 Retina kan lancering vertragen
Lees ook:Apple schroeft productie iPad2 op
Lees ook:Toeleveringsketen kan schermen iPad 3 niet aan
Lees ook:Productie iPad mini naar 4 miljoen per maand
Lees ook:Supply chain Apple levert eerste onderdelen iPad3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.