Update: iPad is door goedkope productie scherper in prijs dan andere tablets

Goedkoper dan alle andere tablets en toch een hogere winstmarge kunnen realiseren. Dat lukt Apple met de iPad door die goedkoper te produceren. Dit blijkt uit cijfers van het Amerikaanse marktonderzoekbureau IHS iSuppli.

De 268 dollar die de productie van een iPad kost, haalt alleen de Samsung Galaxy Tab met de kanttekening dat die ‘maar’ een 7 inch scherm heeft.

Apple kan de iPad tegen een scherpe prijs in de markt zetten omdat het techbedrijf een eigen processor gebruikt waardoor de fabicage van de tablet minder kost.

Omdat Apple ook de software in huis heeft, kan de tablet efficiënter werken met minder geheugen. Waar concurrerende aanbieders voor snelheid 1 GB nodig hebben, kan Apple het met 512 B af. Ook dat scheelt kosten, volgens berekeningen van IHS zo’n 14 Amerikaanse dollar per tablet.

Tablets

Mede door de voorsprong die Apple daarmee heeft opgebouwd, zullen tablet-makers die Google’s operating system gebruiken de iPad op korte termijn niet inhalen, verwacht woordvoerder Wayne Lam van IHS. ‘Alle andere fabrikant hebben het afgelopen jaar hun kaarten gezet op het efficiënt inkopen van de juiste onderdelen en het concurrerend produceren van tablets’, zegt Lam.

‘Maar ze zijn daarbij de software vergeten. Andere tablet-merken gingen te veel af op de software-ontwikkeling van Google.’ Omdat de hardware en software daardoor niet goed samenwerken, blijft Apple met gemak de concurrentie voor, stelt Lam.

Update:

Blijkens een tweet van Alexander Klöpping, bekend van De Wereld Draait Door, is er toch een goedkopere tablet dan de iPad. De HP TouchPad kost nog maar 399,- Amerikaanse dollar en is daarmee volgens hem op dit moment de beste iPad-concurrent.

Bent u een gadget freak?

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

Lees ook:Er komt ook een iPad4
Lees ook:Foxconn gaat iPad mini produceren
Lees ook:Apple geeft opdracht voor productie iPad mini
Lees ook:Apple trekt stekker uit productie iPad 2
Lees ook:Productie schermen iPad mini begint deze maand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.