ArcelorMittal vecht voor productieverdubbeling Baffinland

Er is ArcelorMittal blijkbaar alles aan gelegen om het Candese Baffinland in te lijven. Het grootste staalconcern ter wereld verhoogde op de valreep van het oude jaar het bod voor de derde maal naar 1,40 Canadese dollar.

Baffinland Iron Mines Corp heeft de aandeelhouders geadviseerd het bod te accepteren. De deadline daarvoor is 10 februari. De andere gegadigde die in de race is, is Nunavat Iron Ore Acquisition dat al 10 procent van de aandelen heeft en dat pakket tot  60 procent wil verhogen.

ArcelorMittal gaat voor een honderd procent-belang en heeft al toezeggingen van belangrijke aandeelhouders van Baffinland en bestuursleden die circa 25 procent van het bedrijf bezitten.

De strijd gaat vooral om de Mary River-ijzerertsader die volgens schattingen goed is voor zo’n 365 miljoen ton ijzererts en een geplande jaarproductie van 18 miljoen ton. Dat zou een belangrijke bijdrage leveren aan de doelstelling van ArcelorMittal om per jaar 100 miljoen ton ijzererts te produceren terwijl de teller nu nog op de helft blijft steken.

Lees ook:Strijd om Baffinland nog niet gestreden
Lees ook:Strijd om Baffinland nog niet gestreden
Lees ook:Bestuur Baffinland steunt bod
Lees ook:Lagere bod op Baffinland wint
Lees ook:Baffinland verdeeld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.