Lagere bod op Baffinland wint

Wat is meer? Een bod van 1,40 Canadese dollar per aandeel. Of 1,45 per aandeel. Dat laatste zou je zeggen. Maar schijn bedriegt in dit geval omdat het lagere bod  van 1,40 per aandeel ArcelorMittal uiteindelijk meer oplevert, namelijk Baffinland en daarmee de controle over een belangrijke ijzerertsader.

Werelds grootste staalconcern biedt 550 miljoen dollar voor een 100 procent-belang. De andere gegadigde, Nunavit Iron, biedt niet alleen meer, 570 miljoen, maar ook nog eens voor een kleiner aandeel van ‘slechts’ 60 procent.

Toch vindt ArcelorMittal dat een beter bod dan dat van Nunavit. Baffinland steunt het bod van ArcelorMittal en beschouwt het voorstel van Nunavut als vijandig. Nunavut suggereerde dat ArcelorMittal de aandeelhouders van Baffinland mogelijk heeft misleid. ‘ArcelorMittal heeft ons bod ten onrechte gekarakteriseerd als dwingend, aldus topman Bruce Walter in een reactie.

Nuvanut heeft inmiddels een overeenkomst met de toezichthouder in het Canadese Ontario gesloten waardoor het bedrijf zijn vijandige bod op Baffinland doorzetten.

Lees ook:Strijd om Baffinland nog niet gestreden
Lees ook:Bestuur Baffinland steunt bod
Lees ook:Baffinland verdeeld
Lees ook:Overname Baffinland weer een stap verder
Lees ook:Verlenging bod ArcelorMittal op Baffinland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.