Miljoeneninvestering Gasunie

De Gasunie investeert tientallen miljoenen euro’s in de uitbreiding van het gastransportnet in het Rotterdamse havengebied. Belangrijk onderdeel is de bouw van een stikstof mengstation van 25 miljoen euro dat in de Botlek komt.

De investeringen zijn nodig om het gas van de LNG-terminal Gate op de juiste kwaliteit te brengen voor transport naar de afnemers. In het havengebied zijn dit de nieuwe elektriciteitscentrale EnecoGen en de in aanbouw zijnde waterstoffabrieken van Air Liquide en Air Products.

Vanaf Gate op de Maasvlakte is een 36″ leiding (circa 90 cm diameter) gelegd die eerst zuidwaarts en later langs de N15/A15 loopt. In de Europoort is een aftakking gemaakt naar EnegoGen en BP. Hiervoor is in september een direct pipe boring uitgevoerd onder het Hartelkanaal.

Foto’s: Gasunie

Lees ook:NMa-regels zetten Gasunie op fors verlies
Lees ook:Loes Luca leuke combi met zeehonden
Lees ook:Eerste schip met vloeibaar aardgas meert in Rotterdam aan
Lees ook:Beatrix sluit vandaag dam 2e Maasvlakte (audio)
Lees ook:Zeewering Maasvlakte 2 gesloten maand na startsein Beatrix

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.