Woestijnstad is 100% klimaatneutraal – filmpje

TristanMeestal als ik leuke onderwerpen zoek voor artikelen over duurzaam en klimaatneutraal ondernemen, ga ik bij Tristan Lecomte te rade. Ik ken niemand die zo bevlogen is en die zich zo inzet. En die over de hele wereld zo veel mensen kent die even geestdriftig als hij hun ideaal waarmaken.

Het verbaast me dan ook niet dat hij eerder dit jaar terecht kwam in de Time Top 100 van de meest invloedrijkste personen in de wereld.

Toen ik hem vorig jaar in Parijs sprak, vertelde hij me al over Masdar, de ‘groene stad’ in de woestijn. De eerste stad die helemaal CO2-neutraal is.

Nu hoorde ik dat de eerste fase van de bouw in de Golfstaat Abu Dhabi in 2015 moet zijn afgerond. Er wordt momenteel volop gewerkt aan het Instituut voor Wetenschap en Technologie, het hart van de nieuwe stad.

In totaal komt er in Masdar bijna één miljoen vierkante meter aan gebouwen. Alle daken krijgen zonnepanelen voor de stroomvoorziening van de stad. Overal worden technieken gebruikt die het milieu niet belasten, zoals de airconditioning die uit grote windkokers bestaan.

Filmpje: Al Jazeera en foto: Tristan Lecomte in Peru waar hij zaailingen van bomen aan lokale boeren geeft die voor herbebossing zorgen, daarmee wordt onder meer de CO2-uitstoot van Vittel gecompenseerd (foto Pur Projet).

Lees ook:Social media bieden staalbouwbedrijf meerwaarde
Lees ook:Japanse automerken gaan productie rouleren
Lees ook:Amsterdam ArenA wordt duurzaam
Lees ook:Chemie oplossing voor duurzame ontwikkelingen (video)
Lees ook:Boren Noord/Zuidlijn afgerond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.