Eis Organon deels ingewilligd

De voorzieningenrechter in Amsterdam heeft de eis deels ingewilligd die de Raad van Commissarissen van MSD, het voormalige Organon, bij kort geding hadden gevorderd.

Merck moet het besluit om niet verder te onderhandelen met een overnamekandidaat alsnog ter advies voorleggen aan Raad van Commissarissen, ondernemingsraad en vakbonden.

Dat blijkt uit de uitspraak van gisteren die volgde op het kort geding een week eerder.

Merck moet inzage geven in de berekeningen van het vermogensverlies en de winst per aandeel die het gevolg zou zijn van aanvaarding van het bod.

De eis om om op het overnamebod in te gaan, is afgewezen. De rechtbank stelt dat de overeenkomst die Merck en Organon hebben de Amerikaanse moeder niet verplicht om in een overname in te stemmen. De eindbeslissing over de overname ligt hoe dan ook bij Merck, blijkt uit de uitspraak te lezen.

De kandidaat waarmee overnamegepsrekken werden gevoerd zou Aspen zijn. Om meerderen redenen zou die Merck het bod hebben afgewezen. Behalve dat de nieuwe eigenaar te veel aan de Organon zou verdienen, zou een bedrag van 700 miljoen US dollar bij de overname inschieten.

Het kabinet stelt zich achter een overname en wil de deal belastingneutraal laten plaatsvinden, daardoor tikt de overheid 125 miljoen euro aan belastinggeld weg.

Waar bent u werkzaam?

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

Lees ook:Pantarhei geeft Organon nog niet op
Lees ook:Organon weet waarom onderhandelingen stuk liepen
Lees ook:Merck moet bod op Organon accepteren
Lees ook:Aspen weer bij Organon in beeld
Lees ook:Nieuwe eigenaar zou te veel aan Organon verdienen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.